Spory problem ze Skodziną

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cichkac
    Classic
    • 2013
    • 9

Problem z wejściem na forum poprzez łącze z Vectry.
    Od kiedy zmieniłem sobie IP z dynamiczne na stałe to nie mogę wejść na stronę forum wyskakuje mi okno że zostałem całkowicie wyrzucony z forum. :shock: O dziwo z łącza t-mobile wchodzę bez problemu ale wolał bym z vectry bo tam nie mam limitu danych proszę pomóżcie. E-mali do administratora nic nie pomógł. Mogę wręcz powiedzieć że zostałem zbyty.
    IP 95.160.159.10
    Usuwanie plików coki zmiana przeglądarki nic nie daje.
  • octaviapro
    Classic
    • 2011
    • 18

O1, 1,6 102 KM.
    Na zimnym silniku samochód odpala na dotyk, gdy silnik jest rozgrzany, za 3-4 odpaleniem samochód czasem nie chce odpalać, trzeba mu "pomóć" gazem, problem istnieje tylko, gdy temperatura jest wyższa niż 0 stopni, zimą nie było żadnego problemu, za to zeszłą jesienią już owszem. Czyszczona była sonda lambda, choć i tak niedługo czeka mnie jej wymiana.
    Do tego ostatnimi czasy Skodzina zaczęła gasnąć na wolnych obrotach, na 1. biegu z wciśniętym sprzęgłem lub na biegu jałowym, a jeśli nie to zdarza się, że strasznie falują obroty, w skali mniej więcej 300-1500. Usłyszałem kiedyś, że może być to wina zapchanej przepustnicy.
    Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc i mniej więcej powiedzieć, co to może być?

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

kolego jak się nie podepniesz pod kompa ciężko wróżyć co to może być czyszczenie sondy pierwsze słyszę że się to robi jak jest padnięta to nic to nie pomoże
      przyczyny mogą być różne od przepływki przepustnicy kabli świeć itp

Komentarz

• octaviapro
        Classic
        • 2011
        • 18

Komputer pokazywał właśnie sondę lambda, ale po tym czyszczeniu było trochę spokoju, może miesiąc.

Komentarz

• Widmo86
          Drive
          • 2014
          • 68
          • Octavia III combi (5E5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

YY spróbuj odpiąć czujnik temperatury silnika, koło termostatu powinien być i sprawdź czy po tym będzi odpalał jak tak trzeba to do wymiany masz ten czujnik. Można dodatkowo sprawdzić tą przeoustnicę i silnik krokowy, a na samym końcu swiece do sprawdzenia sonda pokazuje ze jest coś nie tak z mieszanką czyli złe spalanie lub zła dawka możewskazywać jak dlamnie na silnik krokowy coś sie dzieje bardziej z dolotem powietrza.

Komentarz

Pracuję...